- et tværkommunalt samarbejde
De gode historier

Kommunerne samler gode historier fra samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre i "De gode historier", der bliver udgivet hvert kvartal. 

"De gode historier" beskriver det gode samarbejde mellem virksomheder og jobcentre, hvor borgere, der har været ledige, har fået en chance på arbejdsmarkedet.

Danske Kommuner har d. 25. oktober skrevet en lille artikel med 10 ekspempler fra "De gode historier" - Se artiklen her - og se Danske Kommuners Magasin

Herunder kan du læse alle historierne i fuld længde. 

I juni 2016 nummeret kan du læse om job-speeddating på ny virksomhed i Slagelse og om hvordan en virksomhed kan udvide kundekredsen med hjælp fra jobcentret. 

I september 2016 nummeret kan du læse om en virksomhed på Lolland, der har ansat mange flygtninge og samtidig bidrager til velgørenhed. Og der er flere historier om det rummelige arbejdsmarked. 

I december 2016 nummeret kan du læse om to slagtere, der har ansat medarbejdere i flexjob, om Leon der har fået job efter 16 år som ledig - og flere gode historier om flygtninge med fast arbejde. 

I marts 2017 nummeret kan du læse om Azima, der har været en stor hjælp i en børnehave med syriske flygtningebørn. Der er historier om IGU og Mikrolån. 

I juni 2017 nummeret kan du læse om småjobs. Om Mille, der er begejstret for sin virksomhedspraktik og om Beskæftigelsesministeren, der kiggede forbi. 

Og her finder du de første 4 udgaver af De gode historier i en samlet udgave

I september 2017 nummeret kan du læse om Lars, der efter en ulykke blev lam, men ikke opgav kampen for en uddannelse og et job. 

I december 2017 nummeret kan du bl.a. læse om Belinda, der var i ressourceforløb og fik fleksjob, og om Louise, som døde men overlevede på mirakuløs vis. 

I marts 2018 nummeret kan du læse om Eva, en ung kvinde, som er hjulpet videre i uddannelse via praktik. Du kan også læse om elevtjenesten i Holbæk, der fanger de unge, før de dropper ud af uddannelse. 

I juni 2018 nummeret kan du læse om JRS' kommende projekt om at få ledige borgere til SOSU-området med hjælp fra STAR midler. På forsiden er der beskrivelse af Næstveds projekt med integrationsmentor, hvor Jette har hjulpet Longine ud på arbejdsmarkedet. 

I oktober 2018 nummeret kan du læse om hvordan et 2 årigt ressourceforløb blev vejen frem for Malene, og hvordan Amira fra Syrien bliver fastansat i Kvickly. 

I december 2018 nummeret kan du læse om Ismail, flygtning fra Afghanistan, der med fightervilje er i gang med en uddannelse som elektriker hos Lars i ENELCO. Og du kan læse om unge med autisme, som får en uddannelse til job i Fakta. 

I marts 2019 nummeret kan du læse om feedback fra en kommune på SOSU projektet, om mikrolån der har været vejen frem for Rikke. 

I juni 2019 nummeret kan du læse om adskillige borgere, der har været på opkvalificeringskurser via Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland. 

I september 2019 nummeret kan du læse om Allan, der er fortsat på grundforløb 2 på SOSU skolen efter at have deltaget i JRS' SOSO projekt. 

I december 2019 nummeret kan du læse en særudgave af De gode historier skabt til Jobcamp 2019 hvor de 3 rekrutteringsfællesskaber HRS, JRS og NRS præsenterede de gode resultater, der er opnået i fællesskab med rekruttering og opkvalificering. 

I september 2020 nummeret kan du læse om effektiv indsats i jobcentrene på trods af nedlukning i foråret samt historier om, hvordan Virtual Reality (VR) kan hjælpe borgere til arbejdsmarkedsforståelse. 

I december 2020 nummeret kan du læse om Kenneth, Kevin og Alberte, der alle er mønsterbrydere og er i gang med uddannelse trods alle odds. 

I marts 2021 nummeret kan du læse om voksenlærlinge, småjobs og Abdo der er døv og har fået fast arbejde

I juni 2021 nummeret kan du læse om Helle, Louise, Niels og Nicolai der er startet en uddannelse på trods af alt. 

I september 2021 nummeret kan du læse om essensen af det, der arbejdes med i vores 2 nye flagskibsprojekter med uddannelsesambassadører og læse-, skrive-, regneambassadør ansat i klynger i de 17 kommuner.

I december 2021 nummeret kan du læse om Andreas og Jonathan, der er på rette vej ift. job og uddannelse. 

I april 2022 nummeret kan du læse om Alex, der er autist og i fast arbejde. 

I juni 2022 nummeret kan du læse om Yasmin, der insisterede på at ville have et fast arbejde og Martin der var tæt på førtidspension, men nu er i fast arbejde